Svagt agerat AIK!


Precis som jag trodde så spelar inte Ortiz mer i AIK. Av någon anledning tröttnade Ortiz på att spela i AIK och drog till Argentina. Nu har AIK och Ortiz nått en ekonomisk överenskommelse och kontraktet bryts. Som vanligt kommer väl inga siffror att redovisas officiellt nu, men om inte Ortiz har hostat upp ett gäng miljoner (vilket han antagligen inte har gjort) tycker jag det är väldigt svagt agerat av AIK. Vad sänder det för signaler till spelare med bristande moral i liknande situation, pynta en symbolisk summa så är du fri att göra vad du vill?! Och den här lösningen skulle vara det bästa för både AIK och Ortiz, på vilket sätt är det här den bästa lösningen för AIK?

Självklart är det inte bra att ha en spelare som inte vill spela i klubben. Men har man ett kontrakt är det det som gäller. Om en spelare inte fullföljer sina åtaganden och kontrakt ska klubben frysa lönen och stänga av spelaren från att spela fotboll. Nu har jag inte full koll på regelboken men en spelare som vägrar att fullfölja sitt kontrakt borde väl kunna anmälas till UEFA/FIFA.



För övrigt fick AIK stryk med 2-0 i första träningsmatchen nere i Tjeckien. Hoppas att det går bättre i de andra träningsmatcherna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0