Framåt stolta AIK!


Bara två allsvenska matcher kvar nu för AIK, Elfsborg hemma på söndag och Åtvidaberg borta den 7/11. Läget ser hyffsat bra ut efter två otroligt sköna och viktiga segrar mot Gefle och Halmstad. 1 poäng på de två sista matcherna ska räcka för att slippa kvala.



Kevin Walker är tillbaka i AIK efter utlåningen till Assyriska. Endast 6 månader återstår av hans kontrakt med AIK. Jag tycker att Walker har en stor utvecklingspotential och anser att AIK snarast ska göra sitt bästa för att förlänga kontraktet.



Hockeylaget krigar på och tog en viktig seger mot Brynäs senast. Truppen är inte tillräckligt bra och bred för att orka stå upp i alla matcher och det är inte särskilt oväntat att de har parkerat i botten. Jag är glad så länge de inte halkar efter för långt. Nu är det väldigt jämt där nere och det skulle vara en bragd om de undvek kvalserien. Men det är väl cirka 250 matcher kvar av den sjukt långa serien så mycket hinner hända innan den är slut.



De som anser att de är Alex Millers fel att AIK spelar den sämsta anfallsfotbollen på många många år måste fan ha bott i en garderob en längre tid.



Mikael Stahre fick kicken i Grekland. När Stahre kom till AIK första gången kom han till ett dukat bord. Om han kom tillbaka till nästa säsong skulle han komma till ett vingligt odukat bord.

Om jag fick välja mellan att Stahre eller Norling skulle komma tillbaka som chefstränare skulle jag välja Norling.





1 april?!


Det här måste vara ett av de största skämten på bra länge. Vad är det för tomtar som sitter i den där disciplinnämnden?

Det handlar om ishockeyderbyt mellan AIK och Djurgården och här nedan är ett utdrag från disciplinnämndens beslut som jag hittade på aftonbladet.

Rusningen

Av anmälan och de filmsekvenser som Disciplinnämnden tagit del av framgår att ett antal personer rört sig snabbt över långsidan mot AIK-anhängarna. Vissa av personerna var maskerade och väl framme vid AIK-anhängarna måttade åtminstone en av dem slag mot en AIK-anhängare. Enligt Disciplinnämndens bedömning utgör detta ett sådant otillbörligt agerande som faller in under Tävlingsbestämmelserna 5:14. Däremot går det utifrån den åberopade utredningen i ärendet inte att säkert fastställa varifrån personerna i fråga kom. Mycket talar för att de kom ifrån en sektion som inte utgjorde supportersektion och det kan därför inte klarläggas att det rört sig om DIF-anhängare. Anmälan lämnas mot denna bakgrund utan bifall.


Den bengaliska elden

Utöver anmälan och AIK:s uppgifter finns det i ärendet ingen utredning som stödjer att den bengaliska elden kastades in från Djurgårdens IF:s supportersektion. Mot dessa uppgifter ska ställas att Djurgårdens IF bestritt att det var en Djurgårdssupporter som kastade in den bengaliska elden. Omständigheter som att det var ett skyddsnät uppsatt för supportersektionen och att det vore osannolikt att en Djurgårdsanhängare skulle kasta en bengalisk eld nära sitt eget lag talar enligt Djurgårdens IF:s mening emot att det varit fråga om en DIF-anhängare utan istället för att den kom från den näraliggande sittplatssektionen. I brist på någon annan utredning än anmälan lämnas anmälan i denna del utan bifall.




Underbar helg!


Lördagen började med en släng av ångest och oro över hur den otroligt viktiga matchen mot Gefle skulle sluta.

AIK tog ett bra grepp om matchen och Gefle hade inte mycket att sätta emot. Goran gör 1-0 och Bangura gör 2-0 och det känns väldigt stabilt och lugnt. 

Stort plus till Bangura.
Tycker även att Helgi, Backman, Atta och Turina gör en bra match.



AIKs
räddning i år är att BP och Gefle är ännu uslare än vad AIK är. I och med helgens resultat ska det mycket till för att inte BP och Gefle ska åka ur. AIK får främst tampas med Åtvidaberg om att undvika kvalplatsen.



Efter fotbollsmatchen fick man reda på att hockeylaget besegrat Timrå borta med 4-1. Grymt bra och mycket kul att hockeylaget plockar 3 poängare! Just nu blir de dock överkörda av HV71... 



Helgen avslutades med ett Merseyside-derby och där körde Everton över Liverpool med 2-0. Underbart!

Tim Cahill!


1 dag kvar...


Truppen till matchen mot Gefle imorgon:

2 Niklas Backman, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström, 9 Goran Ljubojević, 11 Antônio Flávio, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 14 Kenny Pavey, 17 Saihou Jagne, 18 Niklas Maripuu, 20 Mohamed Bangura, 21 Admir Ćatović, 23 Christoffer Eriksson, 24 Daniel Gustavsson, 26 Pontus Engblom, 27 Ivan Turina och 28 Viktor Lundberg.



Trots att 6 nya spelare kom in i somras (RÅP, Helgi, Catovic, Bangura, Turina, Goran) plus att Jagne kom tillbaka från lån och Maripuu plockades upp från Väsby känns truppen skrämmande tunn ut!



Atta
är inte med i truppen, fortfarande problem med ryggen? Eller?



Jag blir väldigt förvånad om inte:

Pavey spelar högerback
Backman mittback
Nisse mittback eller vänsterback
Tjerna och Helgi innermittfälltare
Bangura på topp
Maripuu och Gustavsson börjar på bänken

Sedan är det väldigt öppet men inte så mycket att välja på...

Blir väl antagligen RÅP som mittback, Flavio till vänster, Lundberg till höger och Goran på topp.

Alltså:

                           Goran - Bangura
               Flavio - Tjerna - Helgi - Lundberg
                 Nisse - RÅP - Backman - Pavey
                                   Kenny




Ser fan inte bra ut... Goran, Lundberg, Flavio, Nisse, RÅP har inte varit bra men det finns inga riktigt bra alternativ.

Engblom istället för Goran? Eriksson istället för Nisse? Vetifan om det blir så mycket bättre!



Den enda som skulle vara lite intressant att se är Jagne. Men jag skulle göra vad som helst för att slippa den fåniga jävla ramsan som sjungs om honom.


Atta, Obolo, Dulee...


Walid Atta, Ivan Obolo och Dulee Johnson är de 3 spelare som det snackats mest om den här säsongen. Och det verkar aldrig ta slut...

Atta ska få spela igen. Hur kommer publiken att reagera när/om han står på planen igen?

AIK har varit i Argentina och träffat Obolo. Det skulle vara en dröm om han kom tillbaka till AIK igen. Ett anfall med Obolo och Bangura skulle vara ett av allsvenskans bäst. Jag tror de skulle kompletera varandra mycket bra.

Och så Dulee... Misstänkt för våldtäkt och tillsvidare avstängd av AIK. Om han är skyldig eller oskyldig får framtiden utvisa. För mig spelar det ingen roll, det är dags att AIK och Dulee går skilda vägar nu. Det går inte att ha en spelare som gång på gång hamnar i polisförhör och i rättegångar.

Det är jävligt synd att Dulee inte kan vara mer professionell utanför planen, han hade verkligen behövts i de 4 avslutande matcherna i allsvenskan. Dulee har kvalitéer som ingen annan mittfälltare i AIK har.


Mindre än en vecka kvar...


Mindre än en vecka kvar till matchen mot Gefle. Kniven mot strupen, skarpt läge, vinna eller försvinna... Man kan säga vad man vill men nu gäller det att leverera. Än så länge har AIK allt i egna händer.



Soppan runt Atta verkar aldrig ta slut. Tydligen har det nu svängt igen och Atta ska vara tillgänglig för spel. Redan i derbyt var han aktuell för spel men stoppades av ryggproblem. Om han nu kommer att spela de återstående fyra matcherna återstår att se, det har ju svängt förut...

Om Atta ska spela råder det säkert delade meningar om, men är han i samma form som i våras så tycker jag att det skulle vara kanon! Det handlar trots allt om AIKs överlevnad i allsvenskan. Men om delar av publiken kommer att bua i 90 minuter kan det lika gärna vara.



Hockeylaget förstärker med två anfallare. Kent McDonell och Rastislav Pavlikovsky är rutinerade lirare som spelat i elitserien förut i några olika klubbar. Anfallsspelat har i inledningen varit svag och förhoppningsvis tillför de här två herrarna lite tyngd men framförallt mer mål!



Efter att ha kollat några gånger på reprisen av när Nisse krockar med domaren i derbyt så tycker jag inte att det ser helt omedvetet ut...

Vad tycker du? Kolla här!



Tragiskt


Någon timme innan derbyt kom informationen att Bangura inte kommer att spela pga av familjeskäl och jag tänkte "kul för snubben att bli farsa men nu kommer AIK att få det jävligt svårt att vinna matchen". När sedan informationen kom att barnet inte överlevde förlossningen blev det jävligt dystert.
Det finns knappt något värre som kan drabba en människa.

Länk till aikfotboll där du får info om hur du kan skicka en hälsning eller blommor till Bangura och hans fru.



Återigen lyckas inte AIK ta poäng efter att ha haft ledningen och spelat helt ok, känns jävligt bittert! AIK hade ett par riktigt bra lägen att trycka in en kvittering men pajasen dembo lyckades flaxa ut med armen varje gång.

Det är för många spelare som inte kommer upp i den nivå som man kan kräva av dom. Utan Bangura blir det väldigt uddlöst. En som dock visar små framsteg är Helgi.

Nu blir det landslagsuppehåll och sedan väntar en sjukt viktig match mot Gefle där 3 poäng är ett måste! Blir det inte en seger känns det som att AIK i bästa fall får kvala.



Man kan tycka vad man vill om Miller men jag tycker just nu mest synd om honom som har ett så jävla uselt spelarmatrial att jobba med. Bland annat Flavio, Nisse, Goran... Vad fan håller de på med!
Är det inte dags att anställa Joe Labero snart?!








Dags för derby igen!


Efter att AIK krossat dif i hockeyn tidigare i veckan skulle det vara en underbar njutning om fotbollslaget gör likadant senare i eftermiddag. Att vinna över dif är alltid skönt men idag är det även otroligt viktiga poäng på spel.

Även om det inte blev några poäng mot helsingborg så var spelet positivt. Det finns dock spelare som måste höja sig ganska mycket, bla Nisse, Lundberg och Flavio.

Gissar/hoppas på följande startelva:

                             Bangura
                Flavio - Lundberg - Jagne
                         Helgi - Dulee
               Nisse - RÅP - Backman - Pavey
                              Kenny



RSS 2.0