Avgå alla!


Dags för Svensk klubblagsfotboll att avgå! För det är väl den bästa lösningen när det inte går bra. Eller?

AVGÅ! AVGÅ! AVGÅ ALLT OCH ALLA!



Kommer något av det här att hjälpa?


Angående åldersgränser och nykterhetskontroller:





Kampanjen inför matchen mot ifk göteborg:

http://www.jinxgoteborg.com



Blir det mindre stenkastning mot göteborgarna om alla står upp de första 10 minuterna av matchen?




Statistik


Torsk med 1-0 mot Örebro igår. Har inte mycket att säga om matchen, det enda jag sett var det som visades på fotbollskväll i svt. Förbannat surt att torska på sista sparken. Bara att bita ihop och gå vidare.



Gula kort på Pavey, RÅP och Lundberg igår och tydligen är alla avstängda mot ifk göteborg på söndag.
Vem ska spela högerback? Lorentzson är ju numera, och gör det bra, som högerytter. Backman kan spela där men behövs i mitten nu när Atta inte spelar. Om Nisse flyttas in i mitten och Backman ut på höger, vem ska då spela vänsterback? Mot Örebro fanns det ingen försvarare på bänken.

Betyder det att Atta kommer att spela då? För han är ju inte avstängd, eller hur var det nu?!



Har roat mig med att kolla lite statistik, framförallt gjorda och insläppta mål senaste säsongerna.

Under 1993 till 2009 spelade AIK 424 allsvenska matcher. På de matcherna gjorde AIK 594 mål och släppte in 464 mål.
Det ger ett snitt på 1,4 gjorda mål per match och 1,1 insläppta mål per match.

I år med Stahre/Wesström som huvudtränare gjorde AIK 11 mål och släppte in 19 mål14 matcher.
Det ger ett snitt på 0,8 respektive 1,4.

I år med Miller som huvudtränare har AIK gjort 5 mål och släppt in 3 mål6 matcher.
Det ger ett snitt på 0,8 respektive 0,5.

Totalt i år har AIK gjort 16 mål och släppt in 22 mål20 matcher.
Det ger ett snitt på 0,8 respektive 1,1.

(Hoppas att alla sifrorna stämmer nu, orkar inte dubbelkolla)


Övrigt som är intressant att notera från åren 1993 - 2009 är att:

Säsongerna 1998 och 1999 var försvaret sjukt stark, endast 15 respektive 14 insläppta mål.
Mycket tack vare Mjällby, Asper, Mellberg, Brundin, Englund, Kjölö, Gustafsson och ett par andra.

1998 gjorde AIK 25 l och vann guld. 2004 gjorde AIK 23 mål och åkte ur...
Det skillde dock 20 mål när det gäller insläppta.

Säsongerna 1993, 2001 och 2006 har AIK gjort 49, 45 och 46 mål och det är ett snitt på ca 1,8.



Hoppas att känslorna hinner svalna lite nere i Bulgarien till på torsdag. Känns som att det kan hända vad som helst, framförallt om AIK vinner... Kommer spelarna hem levande då?


Vad är det ni vill åstadkomma?


0-0 igår. AIK spelade bra, 1-0 skulle varit rättvist tycker jag. Viktigt att AIK inte släppte in något mål. Är inte alls särskilt imponerad av Levski Sofia men jag är övertygad om att det kommer att bli svettigt nere i Bulgarien. Lyckas AIK bara göra mål tror jag att de går vidare.

För övrigt var jag helt säker på att Paveys skott gick in, jävligt surt!



Direkt när jag lämnade Råsunda efter matchen kändes det som att det var något skit på gång. Men att det skulle bli så jävla illa som det blev är helt jävla sjukt.

Som om böterna från Rosenborgmatchen inte var nog. Nä nu jävlar ska vi ta i så att det blir riktigt saftiga böter, spel inför tomma läktare eller i värsta fall till och med bli avstängda från europa cup-spel.
Vad fan är det ni vill åstadkomma?!

Och jag är väldigt övertygad om att de som var med om att jävlas och förstöra även är de som skriker på styrelsens avgång. Styrelsen ska fan inte sätta AIK i ekonomisk kris. Det ska vi göra, för det är vi som är AIK. Eller?



Jag ser inte det som händer som ett fotbollsproblem, det är ett samhällsproblem. Att AIK ska hålla koll och ordning på saker som händer utanför Råsunda anser jag vara absurt. Lika absurt som jag tycker att alla andra supportrar ska stå upp mot de som anser sig att fotboll och våld hör ihop.

Det övriga supportrar kan göra är att ta avstånd. Varför inte fylla andra delar av Råsunda. Köp biljetter till norra övre eller till södra. Ta sig så fort bort från arenan efter match. Varför inte gå lite innan matchen slutar. Det sista skulle jag dock själv ha jävligt svårt för att göra. Finns säkert andra lösningar som är bättre.



Att stänga av supportrar känns inte som att det gör någon effekt. Har en känsla av att det inte är särskilt svårt att komma in endå och man kan alltid ställa till med stök utanför efter. Då behövs det hårdare tag som tex att avstängda supportrar ska infinnas sig på en polisstation 15 min innan en match och 15 minuter efter en match eller något liknande.

Åldersgräns för att komma in på läktaren? Hjälper nog inte så mycket heller tror jag.
 


Problemet är inte att människor går på fotboll, problemet är att det finns vissa människor som tycker att det är ok att förstöra, skapa kaos och skada andra människor. Därför är det ett samhällsproblem. AIK kan få hur mycket böter och bestraffningar av UEFA och SvFF som helst, men det löser inte problemet!



08-fotboll tillbaka!


Nytt avsnitt av 08-fotboll är upplagt på svenskafans.

Alltid bra och underhållande.

Länk till det här!



Idag är det match!


"Kvinnorna berättar om natten med fotbollsstjärnorna"

"Firmans krav: Stäng av Atta"

"Facket sågar AIK"

"Atta: Jag blev chockad och besviken"

"Dulee och Goran petade"

"Wesström rasande på styrelsen"

"Hotade svt-team efter träningen"


Å så rullar (freak)showen vidare igen


Styrelsen har stängt av Atta från spel. Det betyder att det är 100% klart att Atta går som bosman.

Tror dock inte att Atta i nuläget är i mental balans för att spela. Det kan dock bli jobbigt om AIK drabbas av skador och avstängningar. Pertan och Backman ska spela mittbackar med Nisse som reserv. Nödlösningen får nog bli RÅP.

Lätt att vara efterklok men fan vad mycket bättre det hade varit nu om Attas kontrakt förlängts i vintras. I vanliga fall tycker jag att Atta är den klart bästa mittbacken. Drömmen hade ju varit att Atta förlängt kontraktet, AIK gör en strålande höst, Atta säljs i vinter för ca 15 mille, för pengarna köper AIK tillbaka Jos som inte får så mycket speltid i Celtic. Men men det var ju bara en fantasi...



Men det finns ju en annan liten tomte i laget som med jämna mellanrum lyckas hamna i klameri med rättvisan. Nu blir jag inte längre förvånad över vad för skit han hamnar i. Frågan är inte längre om utan vad han kommer att göra nästa gång.

Ingen rök utan eld!

Smuts!


Konstruktiv kritik?


AIK - Levski Sofia på torsdag kl 19.00. En match som är kan vara grymt viktig för AIK ekonomiskt och även generera grymt roliga matcher för alla gnagare. Enligt barometernAIKs hemsida är det ca 2500 biljetter sålda... Va fan kom igen nu!



Mycket snack om att styrelsen ska avgå och jag har inte så många åsikter om det egentligen. Har ingen vidare koll på vem i styrelsen som gör vad. Samma sak om snacket om AIKs ekonomi.

Men ropas det inte alltid på att folk ska avgå när det går dåligt för AIK. Var det inte samma styrelse förra säsongen?

Jag har nog heller aldrig sett eller hört någon konstruktiv kritik. Vad blir bättre om styrelsen avgår just nu? Vilka ska sitta i styrelsen?

Angående ekonomin så tycker jag att det är lite märkligt att det inte går bättre. Att Sveriges största klubb inte ska kunna ha mycket större inkomster än kostnader tycker jag är konstigt.



Enligt expressen är en "allsvenskstjärna" en "före detta landslagsspelare" åtalade för att vara torskar, ryktas att båda kan kopplas ihop med AIK...  
Hoppas inte att det stämmer!

För övrigt är det helt sjukt att fotbollsstjärnor, som antagligen inte har så stora problem med att få tjejer, sänker sig till den låga nivån att de går till prostituerade. Men de lider väl av någon slags störning.

Ribéry, Crouch, Ronaldo, Rooney... Listan kan nog göras hur jävla lång som helst. Sjukt smutsigt!



Inte bara styrelsen som det är massa negativt surr runt, även Miller får sin släng. Det gnälls på att det AIK spelar tråkig fotboll. Miller har vänt den negativa trend till något positivt. För det mesta är jag emot att göra tränarbyten mitt under säsong för jag har en känsla av att det oftas inte blir så mycket bättre.

Spelade AIK en rolig fotboll förra säsongen? Det tycker inte jag. AIK vann förra året, det är roligt! Att de vann anser jag berodde på att det hade ett par grymt bra spelare, en målvakt som spelade på topp, en tränare som puschade och motiverade spelarna till max.

Jag tror att det negativa surr runt Miller beror på Bojan, Mutumba och Atta.

Utan Miller tror inte jag att AIK haft 22 poäng just nu.


  
KÖP BILJETT TILL MATCHEN PÅ TORSDAG NU!



Zzzzz...



Gubben som satt ett par stolar bort somnade under matchen och jag förstår honom. Dock var det nog en del alkohol inblandat men det var fan ingen fotbollsunderhållning som det bjöds på idag.

Åter igen var det Bangura som var bäst i AIK. Börjar bli lite tjatigt, snart får fan någon annan kliva fram och visa lite kvalite.

Varför envisas Miller med att spela innermittfälltare på kanten? Idag var det Dulees tur.

Är Özkan den bästa glasliraren genom tiderna i AIK. Måste vara sjukt jobbigt för Özkan att åter igen bli allvarligt skadad.

Varför värvades Goran?

Varför får Goran spela?

Varför kan Dulee inte skjuta?

Lugnare stämning på läktarna idag. Dock så tyckte vissa att det bästa sättet att stötta AIK, när det är 10 minuter kvar, var att sjunga "inga bosmanfall i AIK".



Och hur fan kunde det bli 0-0 mellan Tottenham - Manchester City?!


AIK - gais


Ännu en viktig match och idag är det gais som står för motståndet. Hoppas att den positiva trend AIK har hemma på Råsunda håller i sig. 3 poäng innebär att AIK skulle avancera ganska många placeringar i den otroligt jämna tabellen.

Jag hoppas att det blir så lite förändringar som möjligt och jag hoppas på följande startelva:

                        Bangura
             Flavio - Dulee - Lorentzson
                     RÅP - Helgi
      Nisse - Backman - Pertan - Pavey
                         Turina

Özkan är en spelare jag gillar skarpt. Tycker att det är otroligt tråkigt att han varit så mycket skadad under sin karriär. I dagens läge tycker jag att det bara är Bangura som har bätttre offensiva kvaliteer än Özkan. Jag tycker inte Özkan ska spela från start utan att han får hoppa in sista 30 min för att sedan få starta i matchen mot Levski Sofia på torsdag.  

Tydligen har inte gais vunnit borta mot AIK på 35 år och jag tror att de får vänta minst ett år till. Tror att det blir 3-1, mål av Bangura, Flavio och Dulee.



I expressen ryktas det att Dulee inte ska spela. Anledningen skulle väl då vara för att vila honom till matchen mot Levski Sofia. Jag tycker att det är konstigt om det inte är så att han har någon liten känning av någon skada. AIK har ju inte haft någon match på nästan en vecka och de var helt lediga i måndags och tisdags. Så sliten kan väl inte Dulee vara?



Matchen mot Levski Sofia tycker jag dock är otroligt viktig. Att avancera till EL-grupp spelet skulle vara otroligt bra. Inte minst ekonomiskt! AIK skulle hamna i en grupp med bra lag och de 2 hemmamatcherna skulle nog dra väldigt mycket folk. För visst är det så att det är 2 hemmamatcher och 2 bortamatcher i gruppspelet? Liverpool och Celtic hemma är ju en dröm... 



Idag dra Premier League igång också. Engelska ligan känns mycket öppen och svårtippad. Känns som det var väldigt längesen som det var mer än 3-4 lag som har chansen att ta hem guldet. Känns som att det är väldigt populärt att tippa Manchester City som vinnare. De har ju spenderat nästan 2 miljarder och har en imponerande trupp.

Laget som ligger mig varmast om hjärtat är Everton och i år har de alla förutsättningar för att gå riktigt bra. De senaste åren har de i början av säsongerna störst av skador och att de inte fått nyförvärv klara. De har haft en för tunn trupp helt enkelt. I år har de inte sålt några nyckelspelare, nyförvärven har kommit in tidigt under sommaren och truppen är i princip skadefri. Som jag ser det saknar det 2 riktiga klasspelare för att vara med och slåss om topp 3 placeringarna. Men förhoppningsvis kan de sno åt sig en 4:e plats.

Jag tippar:

1. Man U
2. Man C
3. Arsenal
4. Everton
5. Chelsea
6. Tottenham
7. Liverpool


Det får räcka så.


Dags för något helt annat...


Överallt diskuteras det om Attas vara eller icke vara. AIKs publik är helt klart delat i två läger.
Jäkligt tråkigt!

Nu spelar ju inte Atta på lördag och jag hoppas att alla kan fokusera på att stötta AIK och förhoppningsvis blir det 3 nya poäng. Skulle vara skönt att ha dif bakom sig i tabellen!



Nu dags för lite simhopp!




Pinsamt och 3 sköna poäng


Att gnagare blir misshandlade under en AIK-match inne på Råsunda är så jävla dåligt så det finns inte.
Det är så jävla uselt att gå på andra gnagare med slag, sparkar m.m bara för att man har olika åsikter.
Riktigt jävla pinsamt när det dessutom är typ 20 mot 2.

Jag kräver och förväntar mig att en spelare gör sitt absolut bästa under sin kontraktstid i AIK.
Jag tycker att det är mycket tråkigt när bra spelare går från AIK som Bosmanfall.
Det gynnar inte AIK att under en match bua, håna och hota AIK-spelare
Om det finns bra alternativ tycker jag att andra spelare ska spelas in i laget om man vet att en spelare kommer att lämna inom en snar framtid.

Ingen spelare är större än klubben. Det finns dock en stark känsla att det finns en del supportrar som anser sig vara mer och bättre än andra supportrar, till och med större än klubben?! Blir jävligt obehagligt om supportrarna på Råsunda ska styras av propaganda skrikandes i en mikrofon akompanjerad av taktfasta slag från en trumma.
En mysig diktatorisk facist stämmning som sprids över råsunda...



Inga Bosmanfall i AIK!?!? Det är ju ett jävla hycklande om man inte är konsekvent!



Bang, Bang, Bangura!
Vilket jävla guldkorn! Från Värnamo av alla ställen!

Inte så mycket mer att säga om matchen egentligen. Tyckte dock att AIK hade hyffsat bra koll på matchen och 3 poäng kändes helt rätt och jävligt skönt.

Hoppas att Özkan får vara hel resten av säsongen nu. När han spelar är han oftast mycket bra.


Känns som 1-0 idag...



Sommaren går mot sitt slut och det får vara nog med allt semesterfarande. Med andra ord ska jag försöka vara lite mer aktiv här.



Härligt med ett nyförvärv som går in och tar för sig och visar kvalite på en gång. Hoppas nu att Bangura snart får göra sitt första mål för AIK också. 



Match mot BP på Råsunda idag kl 16.30. Bara segrar som gäller nu för att inte få ett större glapp uppåt i tabellen. Ska bli kul och se om Christoffer Eriksson får chansen på vänsterbacken idag.
Känns som att det blir 1-0 till AIK, Flavio målskytt, framspelad av Bangura..?  

Hoppas på följande starelva:

                              Engblom
                 Flavio - Bangura - Özkan
                          Helgi - Dulee
      Eriksson - Pertan - Atta - Pavey
                               Turina



Om inte Miller slutar att spela med Helgi på kanten är det nog dags att börja fundera på hur fan han tänker. Kanske dags för en insamling til ett par glasögon till gubben.



Agenter måste vara djävulens påfund! Jäkligt trist att inte Atta skriver på ett nytt kontrakt, hoppas dock in i det sista att han gör det. Släng in nån klausul att han får gå för en hyffsad peng om AIK åker ur. Tror dock att många spelare i hans situation skulle tveka i dagens läge. Har ju inte direkt varit lugnt och harmoniskt i AIK det här året.



Otroligt tråkigt med Rosenborgmatcherna, men inte helt oväntat. Jag hade dock helt förträngt att AIK fick kliva in i Europa League-kvalet. Chansen att komma till gruppspelet i EL är större än i CL. Lottningen mot Levski Sofia var den sportsligt bästa. Nu har inte jag sett någon av Kalmars matcher mot Levski Sofia men att de skulle ha blivit krossade förstår jag inte riktigt. 6-3 är ju en klar seger men de fick 1-1 hemma och hade 3-2 borta och Levski Sofia gjorde sina sista 2 mål på tilläggstid, då jag antar att Kalmar chansade och anföll med allt för att göra 3-3. Blir jäkligt grymma matcher om AIK går till gruppspelet!



Helsingborg har ett sjukt guldflyt. Det är även alltid lika jobbigt att se spelare som inte tog chansen, fick chansen eller passade in i AIK gå in i andra lag och spela hur bra som helst... Jävligt surt!



Dulee slutar aldrig att leverara! "Ibland ska det vara som Xavi, ibland som Torres" Världsklass!


RSS 2.0