Kross i derbyt!


AIK körde över dif i globen i tisdags. UNDERBART!

Klacken innan match


Spelarna kommer in


Matchen är slut



Torsk igen och derby imorgon.


Det blev inget besök på Råsunda ikväll och sett till slutresultatet var väl det lika bra. Fan vad surt med ännu en förlust! Som jag uppfattar det gjorde flera spelare en bra match, särskilt i första halvlek. Så typiskt den här säsongen att AIK inte får med sig någon poäng. 

1-0 Mycket bra gjort av Bangura och Dulee. Länk
1-1 Pavey kollar på boll istället för att följa med i löpningen och RÅP försöker ställa offside. Länk
1-2 Nisse bortgjord och Backman tappar markering. Länk
2-2 Bangura framme och hugger. Länk
2-3 Bra frispark. Länk

Har aldrig tyckt att Nisse varit varit någon kanonspelare men fan vad han har varit dålig på sista tiden.

Vad skulle AIK vara utan Bangura?



Imorgon är det dags för elitseriepremiär, för min egen del alltså. Väldigt många år sedan som det var derby mot djurgården i hockey och det ska bli jävligt kul. AIK har väl startat ungefär som förväntat medans djurgården startat ganska svagt.

Jag tror att det kommer bli ett väldigt speciellt derby där nästan allt kan hända.



Är det inte lite märkligt att det bara är Millers fel när AIK spelar dåligt och det är bara spelarnas förtjänst när AIK spelar bra.

Lite hårddraget kanske. Eller?



Tänk om AIK kunde bli lite bättre på fasta situationer...



Det kommer inte hända i år. Men vad underbart det skulle vara att få uppleva ett SM-guld i hockey...




Kom tillbaka Obolo!


Fy fan vad dåligt det var mot Kalmar. Mängder av felpass och slarv. Inläggen var katastrof. Hörnor och frisparkar slarvas bort för att det ska petas kort, förbjud Flavio att springa ut och möta kort när hörnor ska slås!

Tycker inte Kalmar gjorde någon bra matche heller. Då känns det ännu mer surt. Hade bara AIK spelat lite bättre, några fler passningar till rätt adress, några fler skott på mål, lite bättre kvalite på inläggen så hade det varit 3 poäng.

Den enda som får godkänt var Kenny i målet. Flavio och Lundberg var nog sämst. Att Bangura och inte Flavio blev utbytt känns jävligt märkligt.



6 matcher kvar i allsvenskan och det börjar bli väldigt svettigt och ångestladdat nu.

Närmast är det Helsingborg på måndag följt av derbyt mot Djurgården. Har svårt att se att AIK tar mer än 1 poäng i de matcherna.

Sedan är det Gefle hemma och Halmstad bort, minst 4 poäng är ett måste.

Elfsborg hemma blir tufft. De har dock haft det svårt att vinna på bortaplan i år så 1 poäng kanske inte är omöjligt.

Sista matchen mot Åtvidaberg kan förmodligen bli helt avgörande. Förhoppningsvis blir det 3 poäng.

Nyckelmatcherna är mot Gefle och Åtvidaberg, 2 segrar där så tror jag AIK undviker nedflyttning eller kval.



Inte långt kvar till dubbelderby. Först hockeyderby och sedan fotbollsderby. Fan vad jobbigt om det blir torsk i båda...



Ivan Obolo! Ja vad ska man säga? Finns nog ingen AIKare som inte skulle få glädjefnatt om han kom tillbaka till nästa säsong. Helt omöjligt tror jag inte det är.

Ett anfall med Obolo och Bangura skulle bli ett av allsvenskans vassaste. Tror att de skulle komplettera varandra jävligt bra.



Det går bra nu!


Hockeylaget har vaknat till liv och tog sina första 2 poäng i elitserien.
Offensivt hade inte AIK mycket att komma med, defensivt storspelade målvakten Viktor Fasth och matchen slutade 0-0 efter fulltid. I sudden styrde Johan Andersson in matchens enda mål.

Frölundaspelare gnäller efter matchen att AIK spelar tråkigt... Patetiskt!



Match mot Kamlar imorgon 19.00 hemma på Råsunda. Efter hyffsat bra spel och en oväntade 1-0 seger mot Häcken i lördags känns det muntrare. Det brukar ju sägas att man inte ska ändra ett vinnande lag men några förändringar ska nog göras. Bangura ska självklart in. Eriksson är med i truppen och frågan är om han går in på vänsterbacksplatsen. Pertan är inte med och RÅP borde ta hans plats. Kenny gjorde en stabil match i målet och frågan är om han får fortsatt förtroende.

Kalmar har bra form och har tagit 6 poäng och gjort 6 mål på de två senaste matcherna. Motståndet har varit Gais och BP och det är ju dock inte de två skarpaste lagen i allsvenskan just nu. När Kalmar kommer på besök brukar det bli jämt och målsnålt.



Styrelsen i AIK Fotboll AB ställer sina platser till förfogande. Läs mer här!



Nytt avsnitt av 08-fotboll!


Svaret blev Viktor Lundberg!


Oväntat bra insats av AIK! Otroligt skönt och viktigt med 3 poäng.

Om någon sagt efter SM-guldet att i bortamatchen mot Häcken i september kommer inte de här spelarna vara med:

Obolo
Ortiz
Örlund
Jonsson
Jos
Tjerna
Nisse
Atta
Bojan
Mutumba
Özkan
Walker
Eriksson
Burgic


Samt nyförvärven:

Turina
Bangura

Plus att inte Stahre skulle vara kvar.

Samt att de ligger i botten och torskat de senaste matcherna...

Vem hade svarat att de skulle göra en bra match och vinna med 1-0?

Vet inte om jag glömt någon nu men det är sjukt många spelare. Mycket starkt att få ihop laget och gå ut och prestera. Stor kredd till spelarna och tränarstaben.


Då var det match igen...


Match mot Häcken i eftermiddag och förväntningarna är inte särskilt höga.
Nästan så jag sitter och hoppas på att AIK inte ska släppa in många mål. Individuella misstag som i matchen mot Trelleborg vill jag inte se igen!

Så brutalt svårt som AIK har haft att göra mål på bortaplan i år är väl ett 0-0 resultat det mest realistiska att tippa. AIK har i år gjort 5 mål på 11 bortamatcher... Pinsamt! Dessutom är Bangura avstängd idag så om AIK ska vinna undrar man ju fan vem som ska göra mål. Kanske den gamla skyttekungen Självmål kan kliva fram idag?!



Elitserien drog igång i onsdags och det är jävligt kul att AIK är tillbaka! Nu blev det dock torsk mot Linköping och en bättre start hade man väl hoppats på. Mitt hockey intresse svalnade ganska rejält för ett gäng år sedan och jag är inte lika insatt längre. Men den trupp AIK har i år är inte imponerande, det kommer att bli riktigt tuff. Matchen mot Linköping visade nog ganska exakt hur det kommer att se ut i år, särskilt på hemmaplan. AIK kommer att göra lite mål, de hänger med bra i 2 perioder för att i sista perioden släppa in ett gäng mål.



Allt runt Atta-gate tycker jag är sjukt trist. Alltid lätt att vara efterklok men jävligt bitter att en bra spelare hamnat i den här situationen. Tänk om klockan kunde vridits tillbaka och hans kontrakt förlängts i vintras...



En del av charmen med fotboll är ju att det går upp och ner. En framgång känns så otroligt mycket skönare när det varit tungt en tid innan. Att ett lag spelar dåligt under en period kan nog många i grund och botten ta, man vet om att det går upp och ner. Såklart blir livet tyngre och jobbigare, men man stöttar laget i med och motgång.

Det är allt annat negativt skit som händer utanför planen som sprider den mer trista och olustiga känslan.

Ekonomin
Bosmanfall
Kravaller
Avgångar
Rättegångar
Gnäll i media


Listan kan göras lång...



Såg nu att AIK har bra statistik borta mot Häcken i allsvenskan, ingen förlust sen 1993. Men som sagt, vem fan ska göra mål?!



Jaha och nu är tydligen Turina förkyld också...



Horribelt!


Trelleborg - AIK 4-1... Ännu en sjukt dålig match av AIK med mängder av horribla individuella misstag.

Inte mycket mer att säga.



Annars tycker jag att det är intressant att många skyller allt på Miller, att han är orsaken till situationen klubben är i nu. Har folk glömt hur det var den här säsongen innan Miller kom?

Den här säsongen blev redan i våras förstörd, nu handlar det bara om att undvika nedflyttning. Det handlar om att kriga sig kvar, det är viktigare att inte förlora än att vinna. Än så länge kan jag tycka att Miller har lyckats sådär.

Men det är en jävligt tuff situation klubben är i. Spelet har varit uselt och AIK får aldrig något gratis. Alla lag vill alltid slå AIK, särskillt när de är regerande mästare.

Miller kom till ett bottenlag utan självförtroende med otroligt stor spelaromsättning.
Jag tycker att det är för tidigt att dömma ut Miller. Jag kan förstå att vissa inte gillar hans stil, men jag tycker han ska få en ordentlig chans.



Missnöje bland supportrar smittar av sig på media som sprider sjukdomen vidare. 

Min högsta önskan just nu är att alla supportrar sluter sig samma och fokuserar på att stötta laget. Jag tror inte att avgångar i styrelsen eller tränaren kommer att hålla kvar AIK i allsvenskan just nu. Fokusera på att hjälpa laget och ta allt annat efter säsongen.


Kämpa nu gnaget!


9 matcher kvar i allsvenskan och nu gäller det att börja kriga på riktigt. Med Miller vid rodret tror jag att det kommer att fixa sig. Om han sedan ska vara kvar efter säsongen är en helt annan fråga. Om han blir kvar tror jag det blir en hel del förändringar i spelartruppen. Jag tycker det skulle vara mycket intressant att se vad han kan åstadkomma med en trupp som han själv valt att arbeta med.

Att han är sur, grinig och kanske inte har väldens bästa sociala kompetens bryr jag mig inte överhuvudtaget om.
Att AIK-spelar en tråkig defensiv fotboll just nu tror jag handlar mer om det kritiska tabelläget och brist på bra offensiva spelare än att tränaren är dålig.
Att vissa spelare tycker att det är jobbigt att springa på träningarna och gnäller när de får sitta på bänken... Ja vad fan säger man om det...

Miller har kvaliteer och kunskap, det är jag övertygad om. Varför han inte är så populär bland endel supportrar är inte så jävla svårt att räkna ut.



Men nu skiter vi i det. Idag väntar en mycket viktig bortamatch mot Trelleborg. Finns väl egentligen inte så mycket att skriva om inför den här matchen. Någon som har ett bättre tips än 0-0? Men man kan ju alltid hoppas att Bangura fortfarande är på topp och gör 3 mål.



Mina tankar om varför det sportsligt varit så uselt i år:

1. Obolo. Gick inte att ersätta och han var så sjukt viktig för det offensiva spelet. Nu kom dock Bangura in, men det var ju på tok för sent.

2. Maanoja. Alla misstag gjorde att försvarspelet darrade mer än ett asplöv. 

3. Tränarna. Att ha tre olika tränare under en säsong skapar oreda.

4. Dålig ekonomi/spelarflykten. Obolo, Jos, Örhlund och Jonsson till att börja med. Burgic, Ortiz, Mutumba och Djordjic följde efter. 

5. Atta. Gick från att vara bäst på plan till mest hatad på läktarna. 



Men jag är övertygad om att AIK kommer att lira i allsvenskan även nästa år. Mycket tack vare:

1. Bangura. Kommentarer är överflödiga.

2. Turina. Tänker inte höja honom till skyarna, 100% har han inte varit. Men han är tillräckligt bra för att skapa trygghet i försvaret och hålla tätt i många matcher.

3. Försvarsspelet. Miller har fått ordning på defensiven och AIK kommer att kriga sig kvar. 

 


RSS 2.0