Imorgon är det dags igen



Jag missade matchen mot Helsingborg i måndags på grund av magsjuka. Inte särskilt roligt att vara magsjuk och det känns jäkligt bittert i efterhand när man får höra vilken match det var. Mycket bra att lyckas vinna mot serieledarna med en man mindre större delen av matchen och en domare som tydligen gjorde det mesta för att förstöra.

Typiskt att missa en toppmatch på grund av en skitsak...



Men det är bara att ta nya tag och imorgon kommer Gefle på besök hemma på Råsunda.
AIK har varit riktigt starka hemma på Råsunda och har 4 raka segrar och ett formsvagt Gefle ska AIK vinna över. Gefle kommer med 3 raka förluster i baggaget, 0-0 hemma mot dif, 3-1 i cupen borta mot BP och 3-0 borta mot Helsingborg.

Det borde inte vara några större förändringar i startelvan. Nisse är avstängd efter sin utvisning och vi får väl se om Eriksson får chansen från start eller om Alm har någon annan lösning på det.

Förutom en bra match hoppas jag att det blir en riktigt bra publiksiffra imorgon!



Igår gjorde jag en riktigt idiotisk grej. Jag hade med en hammarbyseger på en trippel. Hur kunde jag tro att bajen skulle kunna vinna..? Det var ju som att kasta pengarna i sjön!




Totalt jävla mörker



Efter den sköna segern hemma mot Örebro, där AIK spelade riktigt bra, har det gått spikrakt neråt.

En usel insats och torsk med 3-1 borta mot Häcken.

En ännu sämre insats och torsk med 3-0 borta mot Åtvidaberg i cupen.

Och idag kom beslutet från disciplinnämnden: 3-0 till Syrianska och 150000 kr i böter.



Först och främst så får spelarna och tränarna ta sig i kragen. Det spelarna har visat på planen de två senaste matcherna är inte acceptabelt!

I nästa match väntar obesegrade serieledarna Helsingborg. Jag hoppas att laget rycker upp sig och att de åter visar upp det fina spelet från Örebro-matchen.

Det råder en brist på bra kantspelare i AIK men jag vill inte se innermittfälltare och anfallare på kanten. Jag hoppas att Alm i fortsättningen låter spelare spela på den position som spelaren passar bäst på. En annan lösning är att anpassa spelsystemet efter spelartruppen.



I övrigt anser jag, precis som ca 98 % av alla andra, att disciplinnämdens beslut är helt åt helvete.

Allsvenskan och fotbollsmatcher ska avgöras på fotbollsplanen. Det ska inte avgöras av slipstomtarna vid skrivbordet eller av vad lobotomerade individer gör på eller utanför läktaren.

Det här beslutet påverkar inte bara AIK. När allsvenskan i höst är färdigspelad och Syrianska undviker en nedflyttnings- eller kvalplats på grund av det här beslutet så luktar det jävligt ruttet.



Frågan är bara vad som kommer att hända här näst...?

Kommer AIK spela på Swedbank och alla intäkter tillfaller förbundet?

Kommer Bangura och Bangura säljas för 1,5 miljoner?

Kommer AIK-publiken visa sitt missnöje mot disciplinnämndens beslut och på grund av det bli nedflyttade till division 5?

Kommer AIK för de 1,5 miljonerna köpa tillbaka Marklund och Hoch som ersättare?

Kommer AIKs överklagan göra någon skillnad?

Kommer AIK gå stärkta ur den här skiten och vinna resterande matcher i allsvenskan?





Häcken - AIK



Matchsammanfattning:

Usel match på ett skämt till gräsmatta. Häcken var effektiva och gjorde på på sina få målchanser.

Spelarbetyg:

Eftersom alla AIKs spelare var osynliga matchen igenom går det inte att sätta några betyg.


Inför Häcken - AIK



Ca 3 timmar kvar till bortamatchen mot Häcken.

Häcken känns som ett ganska svårbedömt lag och som närmast kommer från oavgjorda matcher, hemma mot Gefle och borta mot Helsingborg. AIK har dock haft ganska lätt för Häcken borta de senaste åren, 4 raka segrar om jag inte minns helt fel. 

Förhandsrapporterna om startelvan är att Mutumba petas och Lundberg tar hans plats på vänsterkanten samt att Catovic tar plats i anfallet. Helgi ersätter avstängde RÅP.

Jag var lite förvånad att RÅP spelade istället för Helgi i förra matchen mot Örebro. Men RÅP gjorde det bra så nu är det upp till Helgi att visa att det är han som är värd platsen brevid Tjerna.
Mutumba her en bit kvar till toppformen så det är inte så överraskande att han får börja på bänken. Men jag gillar dock inte att Lundberg flyttas ut till vänsterkanten, tycker han är mycket bättre i en offensiv central roll.



VIKTOR FASTH! Vilken jävla säsong han gör!



Ska bli intressant att se hur det går i bottenmötet Djurgården - Halmstad. Ska något av lagen ta sin första seger?

Mycket skit i dif nu. Allt från missnöjda spelare, sparken av Wass, hoten mot Alvén och hans familj, Adelsohns utspel...


There´s only one Kenny Pavey



En skön seger igår mot Örebro efter ett snyggt mål på tillägstid av Pavey. På förhand trodde jag att det skulle bli en hårdare och tuffare match men AIK styrde spelet i princip hela matchen. Målchanserna slutade dock oftast en bit utanför eller rakt på Alvbåge. Örebro saknade Haddad och Gerzic mycket.

Hög klass på Lorentzsons framspelning till Pavey.

Hela laget spelade riktigt bra hela matchen och framförallt försvaret imponerar mycket.
Till och med Nisse briljerade med dribblingar och passningar till rätt adress.

Fortfarande obesegrade!



Djurgården
försöker att lösa sin kris genom att sparka 2:e tränaren... Lycka till! Hahaha



Viktor Fasth! Han fortsätter att storspela och hålla nollan, numera i Tre kronor. Tydligen ska han även stå imorgon mot USA. Spelar han bra imorgon är det nog en jävligt liten chans att han spelar i AIK nästa säsong. Blir inte lätt att hitta en ersättare om han försvinner.



Ivan Turina! Säsongens MVP så här långt. Åter igen en matchavgörande räddning i slutet.



Tydligen ska domen från "Syrianska-matchen" komma nästa vecka. Hoppas inte den fina säsongsinledningen förstörs då.

När man ser den här filmen från Syrianska - Västerås för ett par år sedan undrar man ju hur fan den där arenan kan vara godkänd...




Söndagstankar



Imorgon väntar en på förhand tuff uppgift för AIK hemma på Råsunda. Örebro, som kommer på besök, har startat riktigt bra. Förlusten hemma mot Gefle var ett bottennapp, borta har de dock 2 raka segrar och förhoppningsvis kan AIK sätta stopp för den vinstraden.

I AIK är Teteh Bangura avstängd men kan i övrigt ska det nog inte vara några ändringar i startelvan.

Om inte Alm har några ess i rockärmen blir det förmodligen:

               Bangura - Lundberg

    Mutumba - Tjerna - Helgi - Pavey

Nisse - Milosevic - Backman - Lorentzson

                        Turina



Kwame Amponsah Karikari finns för första gången med i truppen. Har ingen koll på honom alls.



Polisens nya förslag att införa 27 års gräns på ståplats... Ska man skratta eller gråta? Det är mest idiotiskt som jag läst sen jag läste en insändare i någon Metro där avsändaren var glad att fritidsgårdar stängs ner för där hänger det bara massa stökiga ungdomar.

Politiker, poliser, slipstomtar på förbundet... Den ena dummare än den andra. Kan någon öppna ögonen och komma in i matchen?!



Djurgårn åker ur i år!



Om ca 2 veckor fyller min dotter 2 år.

Om 16 år får hon rösta, ta körkort och gå på krogen.
Om 25 år får hon stå på Norra och kolla på fotboll..?!?


RSS 2.0