Bangura!


Torsk med 0-1 och nu blir det jävligt tufft att åka till Norge och vinna med minst 2 mål.

Om man ska spela 4-2-3-1 så funkar det inte att ha spelare som Helgi och RÅP på kanterna. När man inte spelar med naturliga yttrar blir det automatiskt 4-4-1-1 och Bangura som var den enda som visade offensiva kvaliteer blir väldigt ensam och isolerad. Överlag var kantspelet under all kritik, tycker att Nisse, Pavey, Helgi och RÅP är långt ifrån godkända.

Bangura har jag för övrigt aldrig sett spela förut och blev mycket positivt överraskad. Hoppas han fortsätter i samma stil!

Bortamatch mot Mjällby imorgon. Tät matchning för AIK just nu och jag tycker borde spara på de som känner sig lite slita. Returen mot Rosenborg är otroligt mycket viktigare, trots den nuvarande placeringen i allsvenskan.

Att vända mot Rosenborg är ingen omöjlighet. Det ska bli intressant att se hur Rosenborg uppträder, det känns som att de själva är väldigt säkra på att enkelt gå vidare. De har en 1-0 ledning och förhoppningsvis går de ut för att försvara den. För AIK finns det bara en väg och det är full fart direkt, pressa och vara aggressiva.

Jag tar hellre en stortorsk än en 0-0 match där AIK inte vågar och försöker.

När ska Goran börja prestera? Eller framförallt producera!?


Rosenborg hemma


Hemma igen och ikväll är det dags för 3:e rundan i CL-kvalet. Enda chansen AIK har kvar för att rädda den här säsongen.

Rosenborg kommer att bli jäkligt tufft. Obesegrade ledare av den norska ligan efter 18 omgångar...

Jag tror att om det ska gå vägen för AIK krävs det ett mycket bra resultat ikväll. Att hålla nollan samt producera ett par mål är ett måste. Särskilt med tanke på hur otroligt svaga AIK varit på bortaplan i år. En repris på dubbelmötet mot mff skulle vara mycket trevligt.

Lätt att vara efterklok, men rökgranaterna innan mff hemma kanske skulle ha sparats till ikväll...
Kanske kan hoppas att ett inferno av bengaler kan piska upp stämningen och tagga spelarna innan matchen ikväll.
Hur som helst tror jag att det blir en fanatisk och hätsk stämmning ikväll!



Det som jag läst av de så kallade journalisterna i skvallertidningarna så verkar det som att de vill vinkla det till att Rosenborg kommer att underskatta AIK. Hoppas att det blir så!

Om AIK försöker man hela tiden att hitta en spricka mellan Alex Miller och spelartruppen. Känns som att det vrids och vänds på citat och ord för att få till något som förhoppningsvis inte existerar. Tror dock inte att de ger sig i första taget. Tror många står med redo med motorsågen. 



Hoppas på den här uppställningen ikväll:

                                                     Goran
                                         Flavio - Dulee  - Pavey
                                              Tjerna - Helgi
                                    Nisse - Atta - Pertan - Backman
                                                    Turina

Turina är given. Backlinjen är inte så mycket att välja på, eventuellt kan Pavey gå ner. Tjerna och Helgi är givna med sin erfarenhet och defensiva kvalite. Dulee given, Pavey för sin löpstyrka och krigarmenalitet. Flavio? Många snackar om att han inte ens ska sitta på bänken, men det finns inte så många alternativ på den positionen tycker jag. Får se hur Miller resonerar här. Goran före Engblom på grund av styrka och mer erfarenhet.

Statusen på Özkan, Walker och Lundberg känns osäker, de borde vara matchotränade eller? Skulle gärna se någon av dem i laget om de är 100%.

Bangura har jag aldrig sett spela, kanske kan vara en joker ikväll?



Alla har väl vid det härlaget sett den omtalade målgesten från Island. Men jag slänger in den här endå.
Kylig straff och jäkligt imponerande "fisk"!



Slänger även in en av de mest målfirande som inte riktigt blev som det var tänkt. Kom ihåg att inte ha alla spelare på egen planhalva när målet firas...





Over and out, nu är det snart dags att dricka öl!

Släng gärna in en kommentar om du orkar!


Ivan Turina


Imorgon spelar AIK returen nere i Luxemburg och på lördag är det bortamatch mot mff.
Själv drar jag iväg på en roadtrip och fortsätter att slappa, bada, dricka öl och liknande. Jävla skön sommar det här!



Ivan Turina är det mest nödvändiga nyförvärvet och jag tror att när allsvenskan är slut visar det sig även vara ett av de mest betydelsefulla nyförvärven på mycket länge!



Bästa matchen i år!


Hur kan något så dåligt helt plötsligt bli bra? Dock ska det inte slås på stora trumman men skillnaden i spelet från i tisdags är markant. Bästa matchen i år säger egentligen inte så mycket med tanke på att AIK har varit brutalt usla hittils, med några få undantag.

Till skillnad från i tisdags var Goran petad och Engblom flyttades upp på topp. Catovic tog hand om platsen som offensiv högermittfältare. Mycket bra! Engblom passar mycket bättre på topp och Catovic visar verkligen att han vill ha en plats i startelvan.



En kompakt rökridå spred sig från norra innan avspark och det var ett massivt tryck från norra stå som spred sig runt till östra och västra. Kanske var det det som gav spelarna den avgörande adrenalinkicken. På avspark pressade AIK direkt tillbaka Malmöspelarna som tvingades spela hela vägen hem till målvakt och en tokrusande Engblom revs ner av målvakten. Straff till AIK efter bara några sekunder! One Kenny Pavey!

En perfekt start för AIK som sedan fullföljer matchen på ett bra sätt. Flavio sätter 2-0 i andra och segern känns aldrig hotad. Otroligt skönt att inte behöva vara sjukt nervös över att AIK ska tappa en ledning i slutet, det var längesen!



För övrigt tycker jag att det är kul när det finns en bortaklack på mer än 100 pers, särskilt när AIK vinner.

Mindre kul att det fortfarande slängs in saker på planen, både mot Malmös hörnläggare och mot Ofere när han blir utvisad.
En pappersboll är ju väldigt harmlös, men varför kasta?
Är det inte tillräckligt bra att en motståndare blir utvisad? Måste man försöka skada honom också?
Särskilt när man vet att bötesbeloppet lottas fram, blir det 10 spänn eller 10 miljarder? Man kan aldrig vara säker...



Till och med Pertan var bra idag! Måste vara första gången i år!



Jag tror mycket på 4-2-3-1 uppställningen och jag hoppas Miller nöter in det ordentligt hos spelarna. Vill inte se ett bottennapp som mot Jeunesse i tisdags igen. Kanske finns vissa som tycker att charmen med fotboll är att man aldrig vet hur det ska sluta, det kan jag till viss del skriva under. Men jag besparar mig gärna höga toppar och djupa dalar. 



Eftersom jag inte orkar lägga in egna bilder eller filmer lägger jag in den här:


 

Skäll skäll skäll



Ett inlägg till hinner jag med innan jag sysselsätter mig med annat.

Miller gick hårt åt många spelare efter gårdagens match. Bland annat får Flavio, Goran och Dulee mycket kritik men jag tror nog att hela laget fick en ordentlig utskällning. 

Alltid skönt som supporter att tränaren är ärlig. Ingen idé att mummla om att det var bra och försöka hålla god min. Även om det dock sällan brukar fungera i längden att tränaren hänger ut enskilda spelare i media. Men jus nu är det bra för AIK tror jag.



Redan på fredag lottas 3:e kvalrundan till CL. Jag tar för givet  att AIK går vidare och ställs mot betydligt tuffare motstånd. Alla har inte spelat första matchen men som det ser ut nu kommer AIK få möta något av följande lag:

Basel
Anderlecht
FC Köpenhamn
Hapoel Tel Aviv
Sparta Prag
Linfield eller Rosenborg (Första matchen 14 juli)
Salzburg
Litex Lovech eller Rudar Pljevlja (1-0 i första matchen)
Dinamo Zagreb
FK Partizan eller Pyunik (Första matchen 14 juli)

Tredje rundan spelas 27-28 juli och 3-4 augusti.



Hoppas på mycket bättre spel på lördag mot Malmö. Det tar lite tid för spelara att ställa mo sig till ett nytt spelsystem. 4-2-3-1 kan nog passa AIK bra i dagsläget. Men då gäller det att alla hittar sina platser och förstår sin uppgift. Faller spelarna ur sina positioner och de tre offensiva mittfälltarna faller ner för långt kommer det bara att defensivt bli rörigt och anfallaren blir isolerad.



Skitmatch



Ligger just nu ganska lågt med bloggandet, mest på grunda av överhettning. Det har ju varit så sjukt varmt senaste tiden!

Men idag lyckades jag dock ta mig in till stan för att se AIKs första match i CL-kvalet. Jag hade förhoppningar på att få se många nya spelare som ville visa vad de kan, underhållande fotboll och en storseger. Men helvete vad fel jag fick.

Totalt jävla uselt.

Att AIK vann med 1-0 berodde mer på tur än skicklighet. Väldigt dåligt passningsspel, ingen rörelse i laget (förutom Flavio och Engblom som lunkade över och bytte kant några gånger), ingen som hittar nya ytor och gör sig spelbar, mycket tjongande och panikrensningar, dålig organisation.
Med det här spelet som AIK visade upp idag (även det som de visade upp i våras) så kommer AIK att få ett helvete i superettan.

Fan vad svettig man blir bara genom att trycka lite på ett tangentbord. Imorgon flyr jag ut till skärgården igen.

AIK-Malmö på lördag, hur fan ska det gå?


Vinst i cupen!


AIK får slita hårt i cupen för att avancera. Även denna gång krävdes det förlängning för att AIK skulle vinna. Starkt att återigen vända ett underläge, att spela borta mot superettanlag i cupen är inte det lättaste då det blir "årets match" för motståndarna och de taggar till ordentligt.

Alex Millers första tävlingsmatch och det var intressant att se att han ställde upp med en 4-2-3-1 uppställning. Med tanke på att det finns många bättre mittfälltare än anfallare i truppen kanske det inte är så förvånande.

Tjerna och Helgi känns stabila på mittfälltet. Främst RÅP som utmanar dom om en plats där.

Både Mutumba och Bojan har spelat mycket på vänstermittfälltet. Nu när de är sålda fick Daniel Gustavsson spela där, frågan är om han kommer att göra det i fortsättningen?

Pavey fortsätter som högerback och Lorentzon flyttades upp. Att spela Lorentzon som högerytter kanske är ett genidrag? Jag tror dock att Pavey också gärna vill spela där istället för högerback.

I kvartsfinalen får AIK möta serieledarna Helsingborg, som slog Häcken med 2-1. Matchen spelas redan på fredag kl 17.00 på Råsunda! Det var mycket tidigare än vad jag trott och får nu se hur det går ihop med mina semesterplaner.


Spelare kommer och går...



Efter överraskningen att Alex Miller blev klar som ny huvudtränare för AIK drog jag iväg på en road trip så därför har bloggen legat på is. Inte ens i min vildaste fantasi trodde jag att så mycket skulle hända under tiden. Det jag trodde skulle hända var att Goran skulle skriva på och om någon spelare skulle lämna hade jag nog sattsat en slant på att Dulee skulle försvinna. Frågan är nu bara om eller vart jag ska börja i detta virrvarv av spelarförluster, nyförvärv, pajkastning i media m.m.



Jag börjar med det mest komiska. Videoton FC jämför Bojan med Baggio och Mutumba med Ronaldinho... Vet inte om jag ska skratta eller gråta! Det ska även tilläggas att de inte såg Bojan och Mutumba live utan bara läste igenom deras CV innan de värvades.  



Om allt annat som hänt har det skrivits mycket både här och där om vem som sagt och gjort vad, vem som ljuger och vem som talar sanning, om nyförvärven är bra eller dåliga, om det var bra eller dåligt att Bojan och Mutumba såldes, och intervjuer med Alex Miller om överviktiga spelare m.m.

Jag hade lika stora förhoppningar på RÅP för några år sedan som jag har på Lundberg nu. Ska bli kul att se han igen. Nu gäller det att prestera!

Bojans utspel i media var inte för AIKs bästa utan enbart för sin egen skull. Ett lyckat försök att bli den största martyren i AIKs historia, han vet vilka knappar han ska trycka på.

Alex Miller känns som en riktigt stor chansning. Det jag hoppas på är att AIK börjar spela enklare, rakare och tuffare. Mer brittiskt helt enkelt. Det handlar om att kriga för att klättra i tabellen och klara sig kvar. Även i CL-kvalet handlar det om att grisa sig vidare när det blir tuffare motstånd. Jag hoppas att Alex Miller kan bidra med det. Men det känns även som att det kan gå åt helvete och Alex Miller blir osams med allt och alla och är borta inom ett halvår.

Är Goran den nya Burgic?

Om alla är skadefria och i form skulle det vara spännande att se ett mittfällt med Lundberg, RÅP, Walker och Özkan. Kanske i startelvan nästa år?

Trots att det har skett stora förändringar tror jag inte att det kommer att gå sämre. Det är dock trist att det aldrig får vara lugnt en längre tid i klubben.



Imorgon är det dags för match i Cupen mot Ängelholm och det ska bli mycket intressant att se hur Alex Miller formerar startelvan.



Några små VM kommentarer också.

Holland-Uruguay i semifinal, vem hade trott det för nån vecka sen?

Sjukt imponerande av Tyskland! Jag som inte trodde på dom...

Nån som sett Messi på senaste tiden..?

Holland vinner VM! Som den skickliga tippare jag är kommer de väl inte ens till final.




RSS 2.0