Skit, skit och ännu mer skit

På grund av att jag var bortrest under påsken han jag inte hem i tid för att åka till Södertälje och kolla in dagens match. Och lika bra var väl det. Istället följde jag matchen vi nätet.

Första svordomarna kom efter Syrianskas 1-0 mål. Fler svordomar och en uppgivenhet infann sig efter Teteh Banguras röda kort. Sen var matchen slut efter 20 minuter och det finns inte ord som kan beskriva vad jag tycker om det som föranledde att matchen avbröts i förtid.

Det verkar dock inte riktigt klart från vilken läktare smällaren som skadade linjedomaren kastades in från och det måste klargöras innan straffen till klubbarna delas ut.
Om något lag ska tilldelas 3-0 och 3 poäng måste det vara helt klart. Jag tycker istället att matchen ska återupptas och spelas klart. Varför inte en vardag mitt på dan med tomma läktare, vrid fram matchuret till den tiden då domaren blåste av matchen och låt spelarna på planen avgöra resultatet.

Men böter kommer det bli och jag hoppas innerligt att det som inträffade inte kommer att drabba AIKs sargade ekonomi allt för hårt.

Poängavdrag vill jag inte se på grund av att jag tycker att det är fel att Allsvenskan ska avgöras på grund av vad som händer på läktaren.

Det jag vill se är att personerna som kastade smällarna identifieras och straffas.

AIK - göteborg

Spelmässigt var det den bästa matchen av AIK igår. Trots att göteborgarna hade en boll i ribban och en i stolpen känndes segern aldrig hotad. Stor kris i göteborg nu efter fyra raka förluster och antagligen kommer deras tränare Jonas Olsson att avgå. Jag hoppas att Olsson stannar kvar!

AIK som lag känns stabilt just nu och alla gjorde en bra match igår, särskilt kul att se spelare som Nisse och RÅP spela bättre än de gjort tidigare. En som jag dock vill se prestera mer är Mutumba.

Bra bredd i truppen nu med bland annat Helgi, Lundberg och Pertan utanför startelvan igår.

Helgi känns given i startelvan när han kan köra för fullt igen.

Lundberg får stå på sidan nu när Bangura och Bangura är heta. Jag tycker inte Lundberg ska spela på kanten.

Pertan får det tufft att ta sig tillbaka in i starelvan. Backman och Milosevic har spelat bra tillsammans.

Mycket stökigt runt matchen igår. Innan matchen i Gamla stan och utan för södra. Efter matchen utanför södra och Solna centrum och senare även på Södermalm. Kändes som att polisen gick väldigt hårt fram med batonger och pepparspray.

"AIK får kritik för bengal-timeouterna" Två bengaler tändes på norra efter målen och spelarna sprang till bänken och drack vatten, vilade och snackade ihop sig. Vad gjorde spelarna för fel? Det är ju inte dem som hittat på den här idiotiska regeln att det inte ska spelas fotboll om det är en bengal på läktaren.

8 poäng och obesegrade efter 4 matcher känns jävligt bra. Med förra säsongen på näthinnan är det en grym uppryckning. Känns som att Alm och Novakovic har bra koll på grejerna.

Mycket snack innan om Tobbes brorsa angående ramsor och hån om att han är gay. Det jag hörde igår var: "Tobbes brorsa petad i Häcken". Att en som spelat i Häcken kommer ut som gay är väldigt komiskt tycker jag. Oavsett vem det är eller vem han är släkt med.

Elfsborg - AIK

2-2 och 1 poäng bort mot elfsborg känns helt ok. AIK var mycket bra i 1:a halvlek och med en ledning med 2-0 borde det vara 3 poäng. Men elfsborg är bra, särskilt på hemmaplan, och ju längre matchen led desto mer tog de över matchen. AIK hade inte ett tillräckligt starkt lag för att hålla hela matchen, speciellt inte med Nisse och RÅP på plan.

Bangura Bangura är stekheta på topp, båda målen plus en del annat var riktigt bra. Lundberg fick flytta ut på kanten och det är inte där som han är som bäst.

Ska bli kul att se när AIK spelar bra hela matchen. Derbyt mot dif var inte bra, 1:a halvlek var väl mindre dålig än den 2:a. Först 40 min mot mjällby var usla. 2:a halvlek mot elfsborg var inte bra.
Förhoppningsvis kommer det redan mot göteborg på torsdag.

Dif har 1 poäng efter 3 matcher. Göteborg har 3 raka torsk. Bajen är utslagna av Norrtälje i cupen.
Härlig start på säsongen!

Den här är ju helt sjukt stor!

Och det här är nog bland det mest udda jag sett hända på en fotbollsplan.

Tre sköna poäng!

Den traditionella spelarbussmottagningen var inte lika välbesökt i år, men som vanligt var det mängder med bengaler och rök.

10 april spelarbussmottagning

När matchen väl drog igång var det otroligt händelsefattigt och dåligt spel fram till den 40:e minuten. Lundberg driver fram och avlossar en riktig kanon till 1-0. I minuten efteråt snor Bangura nr 2 åt sig bollen och placerar säkert in 2-0.
I andra halvlek blir det lite hetsigare, Gitselov (tror jag det var) försöker sparka huvudet av Milosevic och framförallt Grahn tappar humöret när Lundberg inte spelar ut bollen när en Mjällbyspelare ligger ner. I den 62:a minuten gör Bangura nr 2 sitt andra mål och matchen är avgjord.

En mycket skön seger som på förhand kändes lite osäker, med tanke på att Bangura och Helgi inte kunde vara med. Tjerna var mycket bra, Milosevic ersatte Pertan mycket bra. Plusbetyg även till Backman och Lorentzson. Turina stabil i målet.

Inför säsongen var jag rädd för att försvaret inte skulle hålla, men med 0 insläppt mål på två matcher känns det ruggigt stabilt. Än så länge har de dock inte ställts på prov ordentligt.

För övrigt är det trevligt att det inte är en leråker de spelar på så här i säsongsinledningen. Råsundas matta är ju faktiskt grön!

10 april råsunda

AIK - Mjällby

Nu är det bara några timmar kvar till hemmapremiären och det ser ut som att det blir lite förändringar i startelvan.

Sedan tidigare är Pertan skadad och det ska bli intressant att se om Milosevic får chansen tillsammans med Backman i mittförsvaret.

Inte lika kul att läsa nu på morgonen att både Bangura och Helgi är skadade och inte kan vara med idag. Som jag ser det är det två av AIKs viktigaste spelare. Båda två finns dock med i truppen.

Ersättare lär väl bli Bangura nr 2 och RÅP. Men jag skulle gärna se Walker som ersättare till Helgi.

I övrigt hoppas jag inte att det blir några förändringar. Catovic tycker jag brukar göra pigga inhopp och även Pavey kan komma in i andra halvlek för att förändra matchbilden.

Mot Råsunda och 3 poäng!

Dags att vakna upp!

Någon gång i mitten av november föll bloggen in i en djup och lång vinterdvala. Men nu är snön nästan helt borta, det blir ljusare för varje dag som går och det är till och med några plusgrader, så det är dags att skaka lite liv i grejerna igen.

AIK hockey var dock en riktigt värmande överraskning i den bistra kylan och det massiva snöfallet. En heroisk säsong som toppades med en total överkörning av HV71 i kvartsfinalen.

Men nu säger vi tack och hej till hockeyn och fokuserar på fotbollen.

Förra årets säsong är bara att lägga till handlingarna. För att sammanfatta det hela så hårddrar jag det lite och säger att allt var värdelöst förutom Bangura.

Allsvenskan drog igång förra helgen och för AIK smällde det till i måndags med derbyt mot dif. Eller ja smällde och smällde... På läktarna var det bra drag i alla fall. På planen var det raka motsattsen. Personligen tyckte jag att det var det tråkigaste derbyt jag sett, vad jag kan komma ihåg i alla fall. Dåligt passningsspel, få tacklingar/närkamper och väldigt få heta målchanser. Men jag tror att matchen speglar ganska mycket hur det kommer att gå för både AIK och dif den här säsongen. Ganska trista och avslagna säsonger med en slutplacering någonstans mellan 7:e och 11:e plats. På planen alltså, vid sidan och runt omkring kan det storma och hända vad som helst.

Det mest positiva från derbyt är att AIK inte släppte in något mål. Turinas räddning i sista minuten var riktigt grym. Annars tycker jag att AIKs försvar är akilleshälen. Backman är den enda riktiga klasspelaren och jag hoppas att han får vara hel och frisk hela säsongen.

Härligt att Mutumba är tillbaka, om inte annat för att den bästa ramsan rullar runt på Råsundas läktare igen.

Imorgon är det dags för hemmapremiär mot Mjällby kl 14.00 och kl 12.00 är det dags för den traditionella spelarbussmottagningen. Skulle vara skönt med 3 poäng!

Om inte annat kan väl någon bjuda på en straff och en volt...