1 april?!


Det här måste vara ett av de största skämten på bra länge. Vad är det för tomtar som sitter i den där disciplinnämnden?

Det handlar om ishockeyderbyt mellan AIK och Djurgården och här nedan är ett utdrag från disciplinnämndens beslut som jag hittade på aftonbladet.

Rusningen

Av anmälan och de filmsekvenser som Disciplinnämnden tagit del av framgår att ett antal personer rört sig snabbt över långsidan mot AIK-anhängarna. Vissa av personerna var maskerade och väl framme vid AIK-anhängarna måttade åtminstone en av dem slag mot en AIK-anhängare. Enligt Disciplinnämndens bedömning utgör detta ett sådant otillbörligt agerande som faller in under Tävlingsbestämmelserna 5:14. Däremot går det utifrån den åberopade utredningen i ärendet inte att säkert fastställa varifrån personerna i fråga kom. Mycket talar för att de kom ifrån en sektion som inte utgjorde supportersektion och det kan därför inte klarläggas att det rört sig om DIF-anhängare. Anmälan lämnas mot denna bakgrund utan bifall.


Den bengaliska elden

Utöver anmälan och AIK:s uppgifter finns det i ärendet ingen utredning som stödjer att den bengaliska elden kastades in från Djurgårdens IF:s supportersektion. Mot dessa uppgifter ska ställas att Djurgårdens IF bestritt att det var en Djurgårdssupporter som kastade in den bengaliska elden. Omständigheter som att det var ett skyddsnät uppsatt för supportersektionen och att det vore osannolikt att en Djurgårdsanhängare skulle kasta en bengalisk eld nära sitt eget lag talar enligt Djurgårdens IF:s mening emot att det varit fråga om en DIF-anhängare utan istället för att den kom från den näraliggande sittplatssektionen. I brist på någon annan utredning än anmälan lämnas anmälan i denna del utan bifall.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0