AIK svarar på frågor


Ett steg för att supportrar ska få en bättre inblick och information om vad som sker runt AIK så uppmanades supportrar att skicka in frågor till AIK. Igår lades det första programmet ut på hemsidan där frågor besvaras. De tre som svarade på frågor ställda av programledaren Jonas von Kjerrulf var Ronnie Smith (styrelserepresentant för AIK Fotboll AB), Annela Yderberg (VD) samt Björn Wesström (chefstränare och sportchef).

Se hela programmet här!

Ämnen som berördes var bland annat ekonomi, spelarförsäljning, arenafrågan och vårsäsongen.

Angående ekonomi så går det att gräva hur djupt som helst och jag har inte den kompetensen att säga vad som är rätt, fel eller hur det ska göras. Men man kan väl säga att fotboll och ekonomi ofta har det svårt att gå ihop. Tittar man globalt så finns det otroligt många klubbar i många olika länder som har väldigt stora bekymmer och skulder. Trots att fotboll är världens största idrott och drar in otroligt mycket pengar så är det något som är sjukt. Detta är något som FIFA och andra organisationer måste ta tag i.
I Sverige måste SEF, SvFF och politiker jobba för att underlätta för fotbollsklubbar ekonomiskt. Allsvenskans status sjunker mer och mer. Att svenska spelare drar till Norge och Danmark är pinsamt!
Alla fotbollsklubbar måste även ta sitt ansvar och inte låta tex spelarlöner skjuta i höjden. Kanske skulle ett lönetak vara rätt väg att gå? 

Angående spelarförsäljningar så är det inte så mycket att säga om. Spelare vill tjäna pengar och de vill ha nya utmaningar. Så länge AIK inte har de ekonomiska musklerna och allsvenskans status inte är bättre är det något vi får räkna med.

Angående arenafrågan tror jag att AIK skulle tjäna på att äga sin egen arena. Det är otroligt kostsamt men på lång sikt är det det bästa.

Angående vårsäsongen så är det bara att göra om och göra rätt. Nu blickar vi bara framåt! Hårt jobb väntar!



Maila in din fråga till [email protected] så kanske din fråga besvaras nästa gång!




Kommentarer?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0