AIK - Åtvidaberg

Ikväll är det dags för den sista allsvenska matchen för AIK innan uppehållet. Priserna är sänkta och vädret är bra så förhoppningsvis blir det över 20000 på läktarna. Åtvidaberg står för motståndet och det är en mycket viktig match för AIK, vid vinst ikväll har AIK bra häng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Samma sak gäller även för Åtvidaberg så vi kommer nog få se en matchbild där AIK för spelet och ett väldigt defensivt Åtvidaberg som kommer att sattsa på snabba kontringar.



Jag vill se följande startelva:

                                                               Flavio - Burgic
                                                Tjerna - Walker - Dulee - Lundberg
                                               Eriksson - Nisse - Backman - Pavey
                                                                  Maanoja

Bänk:

Baxter, Lorentzson, Bojan, Mutumba, Özkan, Engblom, Gustavsson

Pertan är avstängd. Atta och Ortiz skadade. Eguren har åkt på landslagssamling med Uruguay.

Tjerna behövs på vänsterkanten för att hjälpa Eriksson. Walker och Lundberg är framtiden och ska ges chansen.



Miran Burgic gör sin sista match för AIK. Han blev aldrig den målsprutan som många hoppades på, det blev en del mål i början när han kom, men bland annat en hel del skador har stannat upp hans utveckling. Han har haft en proffsig inställning och sällan gnällt. Ikväll hoppas jag att han får göra ett sista mål innan han lämnar AIK. Jag önskar Miran all lycka i framtiden och hoppas han får åka med den Slovenska truppen till VM.





Eguren har nu lämnat AIK och åkt på landslagssamling med Uruguay, tack och hej Eguren, det var synd att du inte fick spela alla matcher på din naturliga plats. Ortiz är skadad och har åkt till Argentina för rehab. Det har sedan tidigare pratats om att Ortiz ska säljas i sommar, det har även nu ryktats om att han redan köpt ut sig från sitt kontrakt. Hur som helst så känns det tveksamt om Ortiz kommer att spela något mer i AIK. Utan dessa två herrar i AIK finns det som jag ser det tre innermittfälltare kvar i truppen, Tjerna, Dulee och Walker. Givetvis finns det fler spelare i AIKs truppen som kan och har spelat som innermittfälltare, Bojan, Özkan, Lundberg med flera. Men jag ser de tre förstnämda som naturliga innermitfälltare. jag tycker att det skulle vara intressant att se Dulee och Walker tillsammans, om de lär sig spela tillsammans tror jag de kan kompletera varandra mycket bra. Dulee som playmaker och Walker som bollvinnare.
Om även Dulee försvinner i sommar krävs det ett nyförvärv som går rakt in i starelvan. Varför inte Nordin Gerzic i Örebro?



Vad tycker DU?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0