Ivan Obolo

En spelare gör inte ett helt lag brukar det heta och det stämmer väl delvis. Det krävs en del hyffsat bra spelare runt omkring för att laget ska lyckas. Men Ivan Obolos betydelse för AIks anfallsspel var ovärderlig. Det har vi märkt nu när han inte längre är kvar.

Att luckan efter Obolo skulle bli stor var ganska väntat. Men hade AIK ersatt Obolo med en liknande spelartyp (och inte med en mittfälltare) hade nog inte luckan och saknaden varit så stor.

De främsta anfallsalternativen i truppen just nu anser jag är Flavio, Engblom och Burgic. Flavio och Engblom är snabba spelar som vill ha bollen på fötterna och gärna i djupled. Burgic är en utpräglad box-spelare.
Med 2 av de 3 spelarna på planen krävs det ett mycket snabbare anfallsspel och att mittfälltet kommer längre upp i banan. Eftersom ingen av de tre anfallarna kan ta ner bollen och hålla i den så resten av laget kan flytta upp.
Allt för ofta fastnar de två innermittfälltarna runt mittlinjen vilket gör att anfallarna droppar ner istället för att löpa i djupled. Saknaden efter en target-player är enorm.

Innan säsongen kunde AIK göra två saker, köpa in en ny target-player eller byta anfallssystem. Inget av de två alternativen gjordes!

Att Wesström nu tagit in Clecio på ett 3 månaders-lån är under all kritik och ett hån mot alla de unga talangerna som försöker ta sig fram. Clecio går rakt in på topp-5 listan över det sämsta jag sett jogga runt i en allsvensk match.

AIKs målproduktion är för övrigt något som kan behöva avhandlas i ett eget inlägg i framtiden. AIKs senaste skytteliga-vinnare är Kurt Hamrin år 1950! Det är skandal!

Länk till ett klipp med Obolo: http://www.youtube.com/watch?v=rzE4W390I9Y


Kommentarer
Postat av: Jensa (u know who...)

Mkt bra blogg, Keep it up.

Återkommer hit, absolut!!

2010-05-08 @ 21:01:17
Postat av: Björn

Tack Jensa!



Går du fortfarande på alla matcher?

2010-05-09 @ 14:01:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0