Nya spelare?


AIK
har nu två spelare som provtränar med klubben. Det är den beryktade anfallaren Jerry Bengtson från Honduras och målvakten Ivan Turina från Kroatien.



Jerry Bengtson som det ryktas om en hel del den senaste tiden är nu alltså nu här. Han är 23 år, 187 cm lång och spelade senaste säsongen i laget Vida, som slutade 3:a, i den honduranska första divisionen. Han vann skytteligan med 13 gjorda mål. En landskamp har det blivit för Honduras, som har en del bra spelare med David Suazo och Wilson Palacios i spetsen. VM är dock inte aktuellt för Jerry.

Jerry låter intressant och med tanke på att AIK antagligen bara kommer att ha två anfallare i truppen snart, Flavio och Engblom, så måste nya två nya anfallare vara högt prioriterat. Bara att vänta och se om Jerry visar upp någon kvalite på träningarna.



Ivan Turina
är en storväxt målvakt, 197 cm. Han har från och till varit förste målvakt i Dinamo Zagreb och bland annat vunnit ligan och spelat i både Champions leauge och Uefa cupen. Under slutet av 90-talet gjorde han 10 ungdomslandskamper och 2006 fick han spela 2:a halvlek i en träningsmatch för det Kroatiska landslaget.

Med tanke på AIKs nuvarande målvaktssituation, Maanojas osäkra spel och Baxter på bänken, känns en ny målvakt väldigt välkommet. Jag tror att Maanoja skulle må bra av att dels få lite avlastning men även för att höja konkurrensen. Turina har stor erfarenhet från högsta serierna i Kroatien, Grekland och Polen samt från europa cup spel mot bland annat Arsenal och Auxerre. AIK har ju faktiskt ett Champions Leauge kval att se fram emot och då kan en målvakt med rutin och erfarenhet vara mycket viktigt. 



Jag vill inte se några fler Clecio chansningar och jag hoppas verkligen att de här två spelarna synas ordentligt under träningarna och att de bara ges kontraktsförslag om de kan tillföra något till laget!


Vad tycker DU?

Kommentarer
Postat av: K

Målisen är säkert bättre än maanoja. Stort frågetecken på jerry dock

2010-05-16 @ 14:01:28
Postat av: Björn

Ja Ivan Turina känns ju nästan given att signa!



Örebro tappade ju sitt intresse för Jerry pga det ekonomiska, så... Ska han in ska det vara billigt, när/om han leverera kan ju en fetare lön diskuteras.

2010-05-16 @ 15:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0