Uselt!

Björn Wesström må vara en bra sportchef. Men som chefstränare har han inte gjort någon succé, jag tror inte heller att han kommer att göra det. Jag anser inte att han besitter den kunskap och kompetens för att vara chefstränare i Sveriges största klubb. Särskilt inte i den situation som klubben nu befinner sig i.

Högsta prioritet efter matchen på måndag mot Åtvidaberg måste vara att få en ny chefstränare.

Wesström
har på de 5 matcher han varit chefstränare använt sig av 19 olika spelare! Han byter taktik under matcher och spelare får spela på positioner där de inte är som bäst. Spelare som är bäst på plan får i nästa match börja på bänken. Spelarna vet inte i vilka positioner de ska vara, särskilt i den defensiva pressen. Wesström famlar i mörkret.

Elfsborg borta är en mycket svår match. Elfsborg spelade bra och AIK gjorde inga allvarliga försök att någonting åt det. Elfsborgs rörlighet, snabba och bra passningsspel gjorde att de väldigt lätt och snabbt kom till många avslut. AIKs oförmåga att hjälpa varandra, dålig markering och brist på organisation gjorde att det ofta såg ut som Elfsborg hade träning och rundade koner.



AIK ställde upp med följande lag:

                                                                     Burgic - Flavio
                                                        Bojan - Walker - Tjerna - Pavey
                                                      Eriksson - Nisse - Pertan - Backman
                                                                        Maanoja

Bänk:

Baxter, Lorentzson, Lundberg, Özkan, Dulee, Clecio, Mutumba

Eriksson hängde inte alls med, Nisse är inte bra som mittback, Pertan är mil från den form han hade förra säsongen. Med facit i hand borde Eriksson inte startat. Nisse till vänster, Backman och Pertan i mitten och Pavey till höger. Men frågan om det hade gjort någon skillnad.

Bojan är inte bra, dags att bänka honom nu! Riktigt dåligt att Lundberg som var bäst på plan mot Trelleborg inte får starta.

Flavio spelar mer som offensiv mittfälltare än anfallare.



Vem ska ta över som chefstränare för AIK?

Johan Mjällby skulle nog vara mer roligt än bra. Som assisternde skulle han nog vara kanon men jag tycker att han har för lite erfarenhet som tränare.

Alm eller Lagerlöf? Nja, liknande motivering som om Mjällby.

Vadim Jevtushenko? Ja varför inte? Stort taktiskt kunnande, har dock lite dålig koll på hans tränarkarriär.

Vad tycker du?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0