Vinst i cupen



AIK vann igår mot Öster i Svenska cupen med 3-1 efter förlängning. Starkt att vända ett underläge och skönt att AIK får ta med sig två segrar, 7 mål och förhoppningsvis lite bättre självförtroende in i VM-uppehållet. Just mål är något som kan stärka en spelare rejält. Nu gjorde ju Burgic tre utav dem men även Nisse, Walker, Engblom och Özkan har gjort mål.

Övrigt att notera är:

Nödlösningen Lee Baxter klarade av uppgiften.

Lorentzson är en besvikelse. Saknaden av Marcus Jonsson är stor. Ska Pavey fortsätta spela högerback? Kan Backman bli en bra högerback? Ska det värvas en ny högerback?

Nästa match i Svenska cupen är borta mot Ängelholms FF i början av juli.



Vad fan är Csports för skämt?



Wesström ska väl åka till Brasilien nu och hämta hem den 6 miljoners brasse som det ryktats om ett tag. Vi får väl se hur det går med den saken. Jag tycker att det här Sydamerika-spåret som AIK nu satsat på en tag börjar kosta mer än det smakar. Självklart finns det många spelare från Sydamerika som lyckats i allsvenskan och även sålts vidare till andra Europeiska klubbar. Men det finns även många gropar att falla i.
Jag anser att AIK istället att ska koncentrera sig mer på det som finns i den egna organisationen. AIK har många unga talanger som har fått spela en hel del och det hoppas jag att de får i höst. Jag tänker främst på Lundberg, Backman, Eriksson, Walker, Engblom, Gustavsson.

Sen tycker jag att blickarna mer borde riktas mot England, Holland, Frankrike och liknande länder. Jag tror att det finns otroligt många spelare i de länderna som som inte får plats i deras högsta ligor men som håller allsvensk klass. Även många lovande talanger som inte får speltid i a-laget och lånas ut för att spela a-lags fotboll.

Fördelarna med att värva från "norra" Europa istället för Sydamerika anser jag är att de inte behöver lika lång tid på sig för att aklimatisera sig, hemlängtan blir inte lika stor, språket, spelstilen, bättre taktiskt skolade.



Bajrami lämnar Elfsborg för Twente. Spelare som lämnat Elfsborg brukar av tradition bjuda resten av laget på (taco)restaurang. Bajrami lovar även att bjuda på sig själv, han ska nämligen strippa för de övriga i laget... hmm..



Kommentarer?


Kommentarer
Postat av: Anonym

men engelska spelare kostar så in i helvete mycket. unga fransmän och holländare kanske, men där är redan wenger och snor alla überspelare

2010-05-27 @ 22:45:19
Postat av: Björn

Jo det är sant, men något slags sammarbete kanske kan inledas. Men man behöver inte vara någon uberspelare för att färga i allsvenskan.

2010-05-27 @ 23:47:00
URL: http://svartochgul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0