Underbar helg igen!


Helgen börjarde men en skön och oväntad seger mot Linköping i hockyen och AIK hoppade upp ett par placeringar i tabellen. Tyvärr vann både Brynäs och Djurgården lite senare och AIK ligger nu näst sist i tabellen. Ikväll kommer Frölunda till Hovet och det skulle vara grymt om AIK tar 3 nya poäng och hänger av Frölunda i botten lite mer.

Ganska dåligt med publik som stöttar hockeylaget på Hovet och jag kan säga att jag själv är mycket dålig på att ta mig dit. Förhoppningsvis blir det ändring på det när fotbollssäsongen är över.



Sent ska liket vakna och helt plötsligt är det tre raka segrar efter att Elfsborg besegrats på Råsunda med 2-0. Grymt skön och välförtjänt seger. 1-0 Bangura och 2-0 Lundberg.
Nu ska det till ett mirakel för att AIK inte ska spela i allsvenskan nästa år. 



Jag tycker att Miller fick och får fortfarande oförtjänt mycket skit. Att en tränare som tar över ett lag som är långt långt långt nere i skiten och inte har något självförtroende eller harmoni ska kunna vända allt på en natt och spela briljant anfallsfotboll och vinna alla matcher är mer eller mindre en utopi. 

Nu har Miller gjort det han ska den här säsongen, AIK är kvar i allsvenskan. Han tog över ett lag som spretade åt alla håll, de nya som kom in var inte i någon kanonform och de som fanns kvar hade inte självförtoendet på topp. Tillslut fick han ihop ett lag som nu har tagit tre raka segrar. 

Hade kritiken mot Miller varit lika stor om Mutumba och Djordjic varit kvar i AIK?
Hade kritiken mot Miller varit lika stor om han varit alla till lags och en muntergök?

I grund och botten handlar det om att vinna matcher.

Nu ska dock inte Miller ha all cred för att AIK spelar i allsvenskan nästa år. Det ska Bangura ha! Bangura är den enskilt största orsaken till att AIK spelar i allsvenskan nästa år.



Om Miller ska vara kvar nästa säsong är en helt annan fråga. Jag tycker att det skulle vara intressant att se vad han skulle kunna göra med laget nästa säsong.

Om inte den "röda tråden" plockas upp igen. Norling skulle vara en dröm. Alm och/eller Lagerlöf är andra alternativ.



Ibland behövs det lite tålamod. Kolla bara på Helgi, hur många ville att han skulle dra åt helvete de första matcherna han spelade?



Pricken över i denna helg var Evertons 1-0 seger över Stoke.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0